Plantes aromàtiques i remeieres

El Jardi de les plantes aromàtiques de Cal Rei:

La sàlvia comuna (Salvia officinalis) és nativa del Mediterrani, però ara es cultiva també a escala comercial a Europa occidental, Rússia i als Estats Units. Té un tija llenyosa en la base de què parteixen tiges herbàcies que es renoven cada any. Se n’utilitzen les fulles, grans, estretes, dentades, blanquinoses i amb la vora arrugada, que contenen un oli coent utilitzat per a aromatitzar carns, aus i embotits; també es consumeixen en infusió com a planta medicinal. La sàlvia s’utilitza, a més, com a inhibidora de la transpiració i per les seues propietats estrogèniques.2014-05-15 20.13.26Aqui tenim l’espigol o lavanda.

VIRTUTS MEDICINALS:
Sistema digestiu: per via interna és colagog i colerètic. Sobre l’estómac, exerceix un efecte estimulant.
Sistema nerviós: les flors d’espígol posseeixen una propietat sedant. Són útils en cas de migranyes i altres cefalees, i en casos de palpitacions d’origen nerviós del cor, així com en els estats de neurastènia. Demés, té efecte hipotensor.
Via externa: antisèptic i cicatritzat. En dermatologia, es pot utilitzar eficaçment per a desinfectar llagues i afavorir la seva cicatrització. És un excel·lent antiinflamatori eficaç en contusions, esquinços i dolors de tipus reumàtic.
PREPARACIONS:
Infusió , decocció, oli essencial, pomada de lavanda o tintura mare són les més utilitzades.


DSC07939

Deixa un comentari